Avokadolu Tarifler, Blog, Tarifler

Avokado Ezmesi Nasıl Yapılır?

Avokado Ezmesi Nedir?

Avokado tüketmesi oldukça lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı bir meyvedir. Elbette bu lezzetli ve sağlıklı meyve için birçok yemek, tatlı ve atıştırmalık tarifi var ve bu tarifler her geçen gün katlanarak artıyor. Bize çokça sorulan sorulardan biri de bu lezzetli ve sağlıklı meyve ile ilgili tarifler bugün sizlere hazırlaması ve tüketmesi pratik bir o kadar da lezzetli bir avokado ezmesi tarifi vereceğiz. Peki bu avokado ezmesinin faydaları neler? Nasıl hazırlanılır? Nasıl tüketilir? Ne zaman tüketilir? gibi bu tarz soruların hepsine de sırasıyla el atacağız inşallah. İlk olarak malzemeler ile anlatmaya başlayacağız.

Avokado Ezmesi İçin Gerekli Malzemeler Neler?

  • 1 Adet İyice Olgunlaşmış Avokado
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Limon

Avokado Ezmesi Hazırlanışı

İlk olarak iyice olgunlaşmış avokadolarımı kabuklarından ve çekirdeğinden güzelce ayırıyoruz ardından bir çatal yardımıyla güzelce eziyoruz. şimdi sıra sarımsakta sarımsağımızı da aynı avokado gibi güzelce ezelim. Sarımsağı ezdikten sonra yanına tuzu ve limonu da ekleyip güzelce karıştıralım ardından servis tabağımıza ekleyelim servis tabağında dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Artık yemeye ve sunuma hazır. Afiyet bal şifa olsun inşallah.

Avokado Ezmesi Ne Zaman Ve Nasıl Tüketilir?

Avokado ezmelerimizi hazırlaması oldukça pratik ve yakışmadığı hiçbir öğün yok hemen hemen her öğünde de tüketebilirsiniz sofralarınızın yıldızı olacağına eminiz. Avokado ezmelerinizi dilerseniz yemeklerinizde dilerseniz ara öğünlerinizde kullanabilirsiniz biz özellikle kahvaltılarımızda ve ara öğünlerimizde çokça yer veriyoruz ve severek tüketiyoruz.

Evet Avokado Ezmemiz bitti 🥰 instagram dan bu tarifin resimlerini atmayı unutmayın başka tariflerde görüşmek üzere.


Kendi bahçelerimizden en kaliteli ve en taze ürünlerimizi en sağlıklı şekilde sizler için hazırlıyoruz. Sizlere daha kaliteli bir hizmet sunabilmek bizim yıllardır en büyük önceliğimiz bu sebeple görüş, öneri ve şikayetlerinizi aşşağıdaki hatlardan bizimle paylaşabilirsiniz.